RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Саакашвілі розповіли, як Порошенко збирається його "нейтралізувати"

Найближчий соратник лідера партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе заявив, що президент України Петро Порошенко збирається "нейтралізувати" Міхеїла Саакашвілі шляхом його арешту.

Про це він заявив "Апострофу".

"Порошенко зараз в агонії, і єдине, що його хвилює, - це другий термін його каденції і всі, хто цьому терміну заважають - Саакашвілі, НАБУ (Національне антикорупційне бюро України, - ред.). Тобто всі, хто буде проти системи, яку він зберіг після Януковича (екс-президент України Віктор Янукович, - ред.) і потім заново почав вибудовувати під себе. Це один з ходів Петра Олексійовича", - зазначив він.

За словами Сакварелідзе, люди Порошенка збираються йти на певні провокації, фабрикації доказів.

"Команда про його арешт (арешт Саакашвілі - ред.) була дана на днях, щоб вже до 3 грудня Саакашвілі заарештувати і нейтралізувати. Тому що коли людина буде в тюрмі, то це справжнісінька нейтралізація", - підкреслив він.

У свою чергу, прес-секретар РНС Мар'яна Почтар заявила, що сам Саакашвілі ніяких акцій протесту не планує.

"У нього були заплановані інші акції і зустрічі, тому інформація,що з'явилася (про можливий арешт, - ред.), ніяк не вплине ні на що. У тому числі, на акцію 3 грудня. А окремі акції, пов'язані з можливим арештом, проводитися не будуть , і сам Міхеїл їх планувати не може", - підкреслила вона.

За словами Почтар, зараз політик консультується зі своїми юристами.

"Адвокати у Міхеїла є, тому що є ряд справ, які розглядаються, тому він завжди з ними контактує", - уточнила вона.

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко вважає, що команда президента дійсно може піти на арешт Саакашвілі, оскільки вона вже переслідує активістів РНС.

"Все може бути і всього можна очікувати від неадекватної влади. На жаль, від Петра Порошенка, який як вогню боїться Саакашвілі і його прихильників, можна чекати чого завгодно. Про це свідчать останні гучні затримання, переслідування і видворення людей, які так чи інакше можуть бути пов'язані з діяльністю РНС", - сказав він.

Так, Дерев'янко нагадав, що 17 листопада було викрадено трьох грузинів - Мамука Абашидзе, Вано Надирадзе і Зураба Цинцадзе, яких видворили з України без будь-яких пояснень.

"19 листопада був жорстоко побитий водій Міхеїла Саакашвілі, у якого забрали документи. Сьогодні тиск, погрози і провокації проти представників РНС не припиняються, а тільки посилюються", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Саакашвілі заарештують в найближчі дні? З'явилося кілька версій".