RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко хоче пройти між крапельками: на Заході дали Україні невтішний прогноз

Президент України Петро Порошенко хоче бути проєвропейським політиком, але в той же час керувати напівдемократичною державою, тому не варто очікувати від нього серйозних реформ в 2018 році.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив політолог-міжнародник Володимир Посельський.

"На жаль, я не бачу механізмів, які б дозволили кардинально щось змінити в 2018 році. Ми знову будемо балансувати між тим, щоб нам, не дай Бог, не скасували безвізовий режим, щоб на нас не дуже розсердилися, але Петро Олексійович вже думає про наступні вибори і хоче стабільної ситуації. Я не бачу стимулів в української влади щось реально кардинально змінювати", - сказав Посельський.

На його думку, українська влада не зацікавлена в реальній боротьбі з корупцією.

"Чому українська влада не хоче боротися з корупцією – тому що це означає, що будь-яка людина, яку поставили чи призначили, не матиме гарантій, що в будь-якій ситуації нагорі їй допоможуть. А за проведення президентської кампанії Порошенко потребує людей, виконавців, які проводитимуть кампанію за нього, які вже використовували адміністративний ресурс. А вони це робитимуть тільки в обмін на вирішення якихось своїх питань і за умови, що НАБУ не прийде до них о п'ятій ранку і не відкриє справу. Українські можновладці не хочуть залишитися без цієї ресурсної адміністративної бази", - пояснив Посельський, додавши, що президенту повернули право призначати голів облдержадміністрацій.

В даному контексті політолог порівняв Порошенка з першим президентом України.

"Він намагається, як колись про Кравчука говорили, пройти між крапельками. З одного боку, бути проєвропейським, мінімально задовольнити європейських партнерів у плані зобов'язань, які ми маємо, і, з іншого боку, максимально підготуватися до передвиборчої кампанії та переобратися, щоб забезпечити собі використання адміністративного ресурсу", - сказав він, додавши, що таку позицію дотримувалися всі українські президенти.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Є загроза, що Європа застосує "ядерну зброю" проти України - політолог.