RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Боявся і ненавидів: стало відомо, як Путін поламав психіку Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович боявся главу РФ Володимира Путіна, але в силу особливостей психіки покірно терпів дружбу з ним.

Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на слова з книги аналітика Володимира Горбуліна "Мій шлях в задзеркаллі".

"Мені здається, господар Банкової усіма фібрами душі ненавидів господаря Кремля. Я переконаний, що Янукович боявся Путіна... Але в силу особливостей психіки Янукович покірно терпів цю нав'язану дружбу... Він постійно поступався Путіну, будучи залежним від позиції Кремля, а й усвідомлюючи, що потрібен Кремлю для реалізації далекосяжних амбіцій. Крім того, небезпечний, підступний, проте говорить з ним на одній мові завжди здавався Януковичу ближче, ніж істеблішмент Заходу", - йдеться у виданні.

Також Горбулін вважає, що Янукович боявся втратити владу, тому і прислухався до Путіна.

"Страх втратити владу породив спробу їхати до Путіна з чолобитною. За цим ховалася справжня драма Януковича і всієї України, яку він тягнув в старанно вириту путінською лопатою яму. Ніхто точно не знає, про що говорили Путін і Янукович в Сочі. Але це і неважливо. У Сочі їхав ще президент суверенної держави, а повернувся - слуга Кремля", - зазначив аналітик.

За словами Горбуліна, напевно падіння зданої в ході торгу України можна було б спостерігати на власні очі, якби, як і в 2004 році, не втрутився доведений до відчаю і люті народ.

Як повідомляв "Апостроф", в Оболонському райсуді Києва оприлюднили текст листа побіжного екс-президента України Віктор Януковича, в якому він просив президента Росії Володимира Путіна ввести війська на територію України.