RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Росія готує нову антиукраїнську "виставу" в ООН: названа дата

Делегація РФ повторно звернулася до Ради Безпеки ООН стосовно обговорення українського мовного закону

Про це повідомляє прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що при узгодженні програми роботи на поточний місяць таке засідання попередньо заплановано на 16 липня.

"Як ми пам'ятаємо, 20 травня російська сторона намагалася скликати "притягнуте за вуха" засідання в день інавгурації президента України. На цей раз формальним приводом став вступ закону в силу. Хоча, всі розуміють, що Москву цікавить не стільки закон про мову, скільки будь-яка можливість для дестабілізації ситуації в Україні", - написав Ніколенко.

За його словами, українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має відношення. Зі свого боку, Україна разом з партнерами використовує засідання, щоб порушити нагальні проблемні питання російсько-українського конфлікту, перш за все звільнення українських моряків і політичних в'язнів, обстріли на Донбасі, в результаті яких продовжують гинути люди, а також відповідальність Росії за катастрофу літака МН17 .

"Незабаром нас чекає другий акт театру абсурду в Раді Безпеки ООН", - резюмував віце-голова комітету ООН.

Як повідомляв "Апостроф", 25 квітня Верховна Рада прийняла закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 15 травня президент Петро Порошенко поставив підпис під законопроектом.

Закон зміцнює позицію української мови в державному управлінні, сфері послуг, освіті та ЗМІ. Передбачена відповідальність посадових осіб за незнання мови, але вона буде діяти тільки через три роки з дати прийняття закону. При цьому закон не обмежує особистого спілкування на всіх мовах і вільного вживання мов національних меншин.