RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зміна правил: експерт розповів, чи може Коломойський впливати на Зеленського

Вплив олігарха Ігоря Коломойського на президента України Володимира Зеленського тане.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

Експерт відповів на питання журналістів, чи бачить він деякий вплив бізнесмена на главу держави.

"Він дуже стрімко тане. Він взагалі був проблематизованим. Повторюється в якомусь сенсі історія з Путіним. Було дуже багато російських олігархів - Усманов, Березовський, які вважали, скільки всього вони зробили. Але проблема в тому, що державна влада завжди домінує навіть над дуже великими грошима. Це може бути Ахметов або Рокфеллер, а потім приходить сержант і вішає печатку на головному офісі, і все. Навіть не лейтенант або полковник, - сержант. І ти нічого з цим не зробиш. Бо війна - старша масть. Держава має монополію на насильство. Зрештою, перемагає організоване державою насилля, ніякі гроші з цим не зрівняються. На довгих дистанціях можна десь щось перекуповувати, але це можливо, поки держава не має чітко визначеної політики. Як тільки вона з'являється, всі стають по стійці смирно. І це дуже правильно", - розповів Арестович.

Блогер також зазначив, що він державник у вищому сенсі цього слова. За словами експерта, йому абсолютно не важливе прізвище людини на троні.

"Я завжди дивлюся за сценаріями і тенденціями, які визрівають. Я - за державність. Якщо ми знову її втратимо, то постраждає фізично і етнос. Звичайно, етнос збережеться, але якою ціною! Ціною нового 1933 року або 1941 року?", - уточнив Арестович.

На його думку, вплив Коломойського та інших "підповзаючих" дуже стрімко скорочується.

"Маючи таку підтримку народу, а якщо вони ще здійснять, при хорошій підтримці Заходу, стратегію, яку прописав Рашкован - демонополізація, дерегуляція і деолігархізація, тоді можна буде на бутерброд намазувати всіх олігархів і їсти. Більш того, олігархи вже давно самі готові до зміни правил гри, вони самі розуміють, що не встигають", - підсумував Олексій Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Якщо при Зеленському здійснять стратегію три "Д", олігархів зможуть на бутерброд намазувати - Олексій Арестович".