RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зеленський відвідає з важливим візитом Польщу: перші подробиці

Президент України Володимир Зеленський в неділю і в понеділок, 26 та 27 січня, буде перебувати з офіційним візитом у Польщі.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Офісу президента України.

"26-27 січня Президент України Володимир Зеленський перебуватиме з робочим візитом в Республіці Польща з метою участі в пам'ятних заходах, які пройдуть в м Освенцімі в 75-му річницю визволення концтабору Аушвіц-Біркенау", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що програмою візиту також передбачено зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, Освенцим, або Аушвіц-Біркенау - табір смерті в Польщі поряд з містом Освенцим, який діяв в 1940-1945 роках. Є одним з головних символів Голокосту. За різними даними, в стінах табору було вбито від 1,4 млн до 4 млн осіб.

Як повідомляв "Апостроф, в четвер, 23 січня, президент України Володимир Зеленський з робочою поїздкою відвідав Ізраїль. Візит не обійшовся без несподіванок - український лідер відмовився від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту.

Також в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що його зустріч з головою РФ Володимиром Путіним в рамках Всесвітнього форуму Голокосту в Ізраїлі не було заплановано.