RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Шарікови в Раді: з'явилася кумедна фотожаба на голосування "слуг народу"

Законопроект про зменшення кількості народних депутатів в парламенті, який був попередньо схвалений у вівторок, 4 лютого, у Верховній Раді України за активної участі більшості з фракції "Слуги народу", став приводом для дотепного жарту.

Сатиричну картинку опублікував політолог і блогер Олексій Голобуцький в Telegram.

Для фотожаби був використаний кадр з культового радянського фільму "Собаче серце", на якому професор Преображенський докоряє за голосування в Раді перетвореному з собаки громадянину Шарікову перефразованою цитатою з фільму: "Ви стоїте на найнижчому щаблі розвитку, ви слабка в розумовому відношенні істота, і ви дозволяєте собі подавати якісь поради космічного масштабу і космічної ж дурості про кількість депутатів".

Нагадаємо, що документ про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України передбачає зменшення конституційного складу Верховної Ради України з 450 до 300 нардепів. Також законопроектом передбачається, що народним депутатом може бути тільки людина, що володіє державною мовою.

Детальніше про те, чи вдасться владі зібрати 300 голосів для того, щоб остаточно прийняти зміни до Основного закону, читайте в матеріалі "Апострофа": До 300 "багнетів": чи зможе Верховна Рада скоротити кількість депутатів