RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Глава транспортного комітету ВРУ Кисіль і "тендерний троль" Амірханян зривають Велике Будівництво президента - ЗМІ

На стороні "тендерного троля" Араїка Амірханяна, компанії якого скаргами в АМКУ заблокували тендери на 10 млрд гривень, почав грати глава транспортного комітету Верховної Ради Юрій Кисіль.

Про це пише Znaj.ua: "Парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури перетворюється в одного з ключових союзників Араїка Амірханяна, власника цілого ряду "тролінгових" компаній, які блокують дорожнє будівництво через вал необґрунтованих скарг в Антимонопольний комітет".

Кисіль направив в уряд лист, в якому вимагає скасувати розроблені Укравтодором методичні рекомендації з проведення тендерів на виконання дорожніх робіт на великих транспортних магістралях України.

Даними рекомендаціями, як пише видання, встановлюються жорсткі вимоги до підрядників. Серед них - наявність необхідної матеріальної бази і досвіду роботи на великих об'єктах. Завдяки цим вимогам стало можливим здійснення масштабної Програми "Велике Будівництво", ініційованої президентом Володимиром Зеленським.

Не всі компанії, які в минулому займалися дорожніми роботами, відповідають жорстким вимогам замовника. Серед таких компаній виявилися численні фірми, пов'язані з Араїком Амірханяном.

У листі, який Кисіль відправив в уряд, автор перерахував компанії, інтереси яких він вважав ущемленими: "AzVit" з Азербайджану, "Сіногідро" з Китаю і "ДСТ №4 м Брест" з Білорусі", - перераховує ЗМІ, ці компанії, в числі інших, пов'язують з Амірханяном.

Раніше повідомлялося, що Юрій Кисіль разом з міністром інфраструктури Владиславом Кріклієм є організаторами корупційного "транспортного картелю", учасники якого фактично підпорядкували собі всю транспортну галузь України.