RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Плювати на всіх: як великі "гравці" в Україні намагаються впливати на вибори в США

Українські олігархи впливають на вибори в США за допомогою довірених осіб.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів суспільно-політичний діяч Дмитро Карп.

Так, одним з виконавців завдань є колишня начальниця організаційно-розпорядчого департаменту ДФС України по Києву Олена Мазурова.

"Олена - людина, яка працює на різних людей і виконує завдання, які приносять їй гроші. Це проект-менеджер, їй плювати взагалі на все. Яке завдання дадуть, таке вона і виконує. Я не думаю, що вона керувалася особистими політичними поглядами. Вона виконавець, що працює на топ-олігархів в Україні", - розповів Карп.

Він також зазначив, що бажаючих впливати на вибори у США в Україні дуже багато.

"Досі не зрозуміло, який вибір зробив наш Офіс президента - це дуже багато значить для нашої країни. Взагалі, в Україні безліч політиків і організацій, поставлених і вирощених демократами, які працюють в Україні роками, в тому числі і серед ЗМІ. Серед них є і хороші люди, але деякі мені неприємні. Сьогодні всі намагаються відстежити, як будуть розвиватися вибори в Америці для того, щоб вскочити в потрібний потяг на ходу. Це те, чим займається сьогодні наша влада", - зазначив суспільно-політичний діяч.

Серед тих, хто не залишається осторонь, Карп назвав і олігарха Ігоря Коломойського, який пов'язаний з сьогоднішньою владою.

"Таким чином він займається політичним шантажем для того, щоб закрити кримінальні справи проти нього в США і домогтися зняття санкцій. Втручатися намагається і колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, який надав матеріали. У представників деяких груп є корпоративні конфлікти зі Злочевським з розподілу видобутку газу" , - розповів Карп.

Він виділив поведінку директора НАБУ Артема Ситника і глави САП Назара Холодницька, які заявили про спробу дати їм хабар у розмірі 6 млн доларів.

"Ні для кого не секрет, що сьогодні ОПУ всіляко намагається позбутися від Ситника і Холодницького. Ні для кого не секрет, що говорити про роботу НАБУ в позитивному ключі досить складно. Точно також, ні для кого не секрет, що і один, і другий намагаються зберегти себе на своїх посадах. А це залежить від США - як від республіканців, так і від демократів", - поділився суспільно-політичний діяч.

На його думку, після події у Зеленського набагато менше шансів прибрати Ситника і Холодницького, принаймні в найближчі кілька місяців.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситник і Холодницький нашкодили демократам США і Байдену, і це не просто так - активіст про хабар на $6 млн.