RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Банкова прагне "обнулити" весь Кабмін: при чому тут Аваков і хто головний кандидат на виліт

В Офісі президента України всерйоз задумалися над відставкою всього Кабінету міністрів, яка є єдино реальним способом змістити непотоплюваного главу МВС Арсена Авакова.

Про це повідомили "Апострофу" джерела у Верховній Раді і Офісі президента.

"В Офісі президента з самого початку президентства Зеленського хотіли його забрати. Не виходило. Зараз Андрій Єрмак поставив завдання будь-що-будь вирішити це питання. Заради цього готові пустити "під ніж" весь уряд", - розповідало "Апострофу" джерело в "Слузі народу".

Однак, "обнулити" уряд Офісу президента можуть перешкодити наші західні союзники. У посольстві США "порадили" Банкової не поспішати з кардинальними перестановками, щоб уникнути неприємних наслідків у відносинах з кредиторами України.

"Мені важко назвати міністра, роботою якого фракція була б повністю задоволена, але поки що обурення не дійшла до критичної позначки. Зрозуміло, що до того ж Марченка (міністр фінансів -" Апостроф ") є маса претензій, але міняти його зараз в сам розпал бюджетного процесу - загрожує ще більшими неприємностями. А чи є йому на зміну кандидат, який в нинішніх умовах зможе дати результат прямо тут і зараз? Поки що такого прізвища не звучало", - розповіло нам джерело в президентській партії.

Головним кандидатом "на виліт" з Кабміну називають ексцентричного Дениса Малюську. Його намагалися відправити у відставку ще за часів прем'єра Гончарука, але він втримався і зберіг посаду при Шмигалі. Втім, за наступні півроку до міністра і його відомства питань менше не стало: скандал з тортурами в СІЗО Кропивницького, кампанія з продажу українських тюрем, нітрохи не зменшилася корупція в реєстраційній системі - це тільки частина з них.

Для початку розгляду питання про його відставку у Верховній Раді повинні зібрати не менш ніж 150 підписів нардепів. Кілька нардепів від "Слуги народу" підтвердили, що зібрати таку кількість цілком реально і голосів для його відставки теж повинно вистачити. Питання в тому, кого ставити на заміну.

"Можна і підписи зібрати, і голоси за відставку Дениса. Питання в тому, що потрібно розглядати це питання в комплексі. Перед тим як прибирати - давайте подумаємо, кого призначати. Про варіант з Венедиктовою чув тільки зі ЗМІ, але ви ж розумієте, що одна відставка запускає цілий ланцюжок досить важких кадрових рішень. Потім кожна нова людина повинен освоїтися і вникнути в процеси. А результат потрібно давати вже зараз ", - пояснив нам ще один співрозмовник в монобольшінстве.

Детальніше про можливих змінах в Кабміні читайте в матеріалі "Апострофа" Нова політична реальність: як Зе-команду замінять "попередники"