RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рада дозволила в Україні продаж ліків онлайн

Верховна Рада України у четвер, 17 вересня, підтримала законопроєкт №3615-1, який дозволяє продаж ліків через інтернет. За відповідний закон свої голоси віддали 258 народних депутатів.

Про це стало відомо в ході засідання парламенту 17 вересня.

Завданням закону є врегулювання правовідносин у сфері онлайн-торгівлі ліками, забезпечення захисту покупців від ризиків придбати неякісні або фальсифіковані препарати, врегулювання випадків самолікування українців, забезпечення фармацевтичної опіки споживачів та обмеження незаконного втручання сервісів і сторонніх людей у процес доставлення ліків.

Для онлайн-торгівлі лікарськими препаратами аптеки повинні будуть отримати необхідні ліцензії, які підтверджуватимуть, що препарати, які українці замовлятимуть через інтернет, зберігаються та перевозяться належним чином.

Закон забороняє продавати онлайн ліки, які видаються в аптеці за рецептом лікаря. Однак якщо є електронний рецепт, купувати можна. Також не продаватимуть в інтернеті медикаменти з наркотичним складом, психотропні речовини й прекурсори, а також сильнодіючі, отруйні, радіоактивні та імунобіологічні ліки, продаж яких заборонено і у звичайних аптеках.

Як повідомляв "Апостроф", 16 вересня Верховна Рада України підтримала проект закону про продовження мораторію на конфіскацію житла за борги по іпотеці з пропозиціями президента. Документ продовжує мораторій на стягнення майна по валютній іпотеці, який діє з 2014 року, на шість місяців.