RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Погодили з МВФ: Арахамія сказав, коли Рада проголосує за держбюджет

Верховна Рада буде голосувати у другому читанні за закон про державний бюджет на 2021 рік на наступному тижні. Голоси нардепів за документ у парламенті є, а сам проект головного фінансового документу країни погоджено з МВФ.

Про це повідомив на брифінгу у суботу, 28 листопада, глава фракції "Слуга народу" у ВРУ Давид Арахамія, передає РБК-Україна.

За словами Арахамії, нардепи будуть приймати закон про бюджет-2021 наприкінці наступного тижня або у другий тиждень грудня.

"Виглядає так, що бюджет погодили врешті-решт з МВФ, дефіцит погодили. І будемо обговорювати на цьому тижні в залі. А далі подивимося, чи ми його наприкінці тижня зможемо проголосувати, чи, якщо обговорення трошки затягнеться, тоді наступного тижня точно проголосуємо", - сказав він.

Він зазначив, що у парламенті є 226 голосів для ухвалення закону.

"Я думаю, що є", - сказав він та додав, що крім фракції "Слуга народу" за документ проголосують ті ж фракції та групи, які підтримали законопроект у першому читанні - "Батьківщина", "За майбутнє", "Довіра".

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство фінансів України успішно завершило переговори з МВФ за основними параметрами проекту державного бюджету на 2021 рік.