RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Раді йде "битва" за закон Зеленського про народовладдя: ексклюзивні фото з парламенту

У вівторок, 26 січня, у Верховній Раді приступили до розгляду численних поправок до законопроекту про народовладдя через всеукраїнський референдум, навколо якого розгорілися жаркі суперечки за участю депутатів від фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Яскраві моменти "битви" за президентський закон зафіксував на фото кореспондент "Апострофа".

За словами спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, ОПЗЖ внесла 110 правок до проекту закону. Суперечки ведуться про кількість питань, які можна виносити на всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, що проект закону №3612 від 9 червня 2020 року, внесений президентом України Володимиром Зеленським та за який в першому читанні проголосували 252 народних депутати, передбачає такі види всеукраїнського референдуму:

затвердження закону про внесення змін до розділів I, III, XIII Конституції України;

вирішення питання загальнодержавного значення;

зміна території України;

втрата чинності законом України або окремими його положеннями.

При цьому вводяться електронні процедури при організації та проведенні всеукраїнського референдуму, в тому числі електронні голосування.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський 9 червня вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про народовладдя через всеукраїнський референдум. Закон визначено президентом як невідкладний.

Раніше "Апостроф" розбирався чому у Зеленського раптом згадали про думку народу, і чому в законі про референдум може "спливти" вкрай небезпечна норма, що стосується майбутнього Криму і Донбасу.