RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Путін сильно сміявся через Brexit: історик оцінив ймовірність війни Росії із Заходом

Росія хоче відновити деякі свої сфери впливу, але вона не хоче війни з Заходом.

Про це розповів "Апострофу" відомий британський історик, журналіст і письменник українського походження, Девід Кіз (David Keys).

РФ зараз досить агресивно поводиться на міжнародному рівні. Тому чиновніки в Східній Європі і в ЄС повинні докласти багато зусиль для того, щоб досягти розуміння і укласти угоди з Росією. Такі, щоб вони і не принижували Росію, і не проводили політику "умиротворення".

"Але я думаю, що сильний ЄС і сильний НАТО дозволять зробити відносини з Росією продуктивними. Звичайно, це великий політичний виклик, але я не думаю, що це неможливо. І чим слабше стає Євросоюз, тим більше радіє Кремль", - сказав історик.

За його словами, слід уникати речей, які послаблюють ЄС і НАТО.

"Наприклад, через Brexit Європейський союз дуже ослаб. І, напевно, Путін сильно сміявся, коли спостерігав за цим", - зазначив Девід Кіз.

Він підкреслив, що президент США Джо Байден може зробити кроки в правильному напрямку.

"Тепер нам треба зробити так, щоб Євросоюз став сильнішим, відновився і рухався вперед після травми, отриманої від Brexit, який, без сумніву, став гіршим політичним рішенням для Європи", - підсумував історик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україні потрібна стабільність, тому що через 5-7 років Росія буде знову підривати ситуацію - англійський історик Девід Кіз.