RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Перестрілка в Броварах: в прокуратурі назвали організатора стрілянини

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно 15 учасників банди, які 29 травня 2020 року влаштували стрілянину у місті Бровари Київської області під час спроб перерозподілу маршрутів міжміського пасажирського сполучення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генерального прокурора.

Слідство з'ясувало, що у травні 2020 року підприємці Броварів, які займаються пасажирськими перевезеннями, замовили кримінальному авторитету, який вже був неодноразово судимий за скоєння жорстоких насильницьких злочинів, усунення конкурентів у здійсненні перевезень за маршрутом м. Бровари - метро "Лісова" (м. Київ) і обіцяли за це грошову винагороду.

"Маючи злочинний досвід та авторитет у кримінальному середовищі, він організував банду, члени якої вчинили стрілянину у житловому кварталі Броварів із нелегальними перевізниками з Вінничини", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці в ході слідства отримали докази бандитизму, закінченого замаху на умисне вбивство та незаконного поводження зі зброєю (ст. 257, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України) стосовно 15 осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Броварського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Вінницею чоловік відкрив стрілянину з автомата на святі і знеструмив селище.