Державне оборонне замовлення під загрозою зриву: нардеп зробив жорстку заяву

Фото: з відкритих джерел

Державне оборонне замовлення на 2021 рік знаходиться на межі зриву, оскільки Міністерство оборони України досі не подало матеріали для його затвердження до Верховної Ради України.

Про це у програмі "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів народний депутат з партії "Голос", секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

"Вже квітень, а державне замовлення у сфері оборони досі не надійшло до Комітету (Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки -"Апостроф"), де його повинні розглянути, затвердити і передати до Кабінету Міністрів України", - розповів нардеп.

Він звернув увагу на те, що в минулому році велика частина видатків з держбюджету на оборону так і не була освоєна через погану роботу менеджменту Міноборони.

"В минулому році більше 1 мільярда гривень оборонного бюджету повернулося назад: не було закуплене пальне для армії, обмундирування, квартири для військових тільки тому, що в Міноборони не уклали відповідні контракти", - наголосив Костенко.