Будинки, машини і мільйони: які доходи задеклару­вали мери українських міст

Фото: Апостроф / Колаж

Очільники українських міст мають мільйонні доходи, дорогі автівки, будинки та гектари землі. Цьогорічна кампанія декларування статків приголомшила багатьох українців. Що записали мери українських міст та хто здивував найбільше?

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

Львів

Мер Львова Андрій Садовий задекларував 694 992 грн доходу за 2020 рік, отриманого як зарплата за основним місцем роботи на посаді міського голови. У нього є житловий будинок на 660,04 кв. м. До майна сім'ї належать також дві земельні ділянки та одна орендована, загальною площею у тисячу кв. м. Вони зареєстровані на дружину Катерину Кіт-Садову.

Також родина має два авто: Merсedes-Benz Viano SDI 2.2 TRE/L 2012 року випуску та Skoda Kodiaq 2017 року випуску. Спільний дохід Садових за рік становить 6,7 млн грн, що на 1,6 млн менше, ніж було у 2019 році.

Дніпро

Борис Філатов має у своїй власності три квартири на 1300 кв. м та два житлових будинки з господарчими будівлями на 1900 кв. м. Крім того, у нього є чотири нежитлових приміщення на 2800 кв. м і дев’ять земельних ділянок загальною площею 37,2 тис. кв. м.

Паркувальних місць у мера аж 11, а от автівок тільки сім, бо Toyota Land Cruiser 2012 року випуску цьогоріч зникла з декларації. Проте в міського голови залишилися: Мерседес S600L (2012), Jaguar XJS Convert (1989), Mercedes-Benz 200 (1969), Dodge RAM (2008), Porsche Panamera (2012), Porsche Cayenne (2008), Porsche Carrera 911 (2007).

Крім авто, у Філатова є два мотоцикли: Triumph Scrambler (2006) та Honda XR250 (1999). Та й це ще не все. Мер Дніпра володіє двома водними засобами та одним повітряним - Eurocopter AS350B2 (2007).

З доходами у мера також немає проблем. За рік його сім’я заробила 12,5 млн грн, що на 8,7 млн більше, ніж у 2019 році. У банку він зберігає тільки 144,2 тис. грн, а 1,1 млн грн та 1,3 млн дол. зберігає готівкою.

Одеса

Примножив свої статки і Геннадій Труханов. Мер Одеси цьогоріч придбав дві квартири, тож тепер їх у нього три. Крім того, він має три житлові будинки і стільки ж земельних ділянок.

На Труханова задеклароване одне машиномісце та авто для нього - Land Rover Range Rover 2012 року випуску. А родинний річний дохід політика становить майже два з половиною мільйона гривень.

Чернігів

Мер Чернігова Владислав Атрошенко – зовсім не бідна людина. Він має чотири квартири, п’ять житлових будинків, 11 земельних ділянок і три машиномісця. А от їздить очільник міста на Tesla 2020 року. Також у декларації Атрошенка записано понад 170 мільйонів гривень.

Черкаси

Мер Черкас Анатолій Бондаренко теж відзначився чималими статками. У нього є три будинки, квартира, сім земельних ділянок і шість автівок. Доходи чиновника за рік склали майже 2 мільйони гривень.

Суми

Мер Сум Олександр Лисенко декларує три житлові та два нежитлові будинки, квартиру і дві земельні ділянки. У автопарку Лисенка шість вантажних авто. А статки за рік становлять понад пів мільйона гривень.

Чернівці

Чернівецький мер Роман Клічук, крім шести земельних ділянок та двох будинків, задекларував адмінбудівлю на 315 квадратів, три елітні іномарки і 4 мільйони гривень.

Херсон

Мер Херсона Ігор Колихаєв має 14 земельних ділянок, дві автівки, житловий будинок на 168 квадратів. А от доходи чиновника за рік скоротилися на майже 9 мільйонів гривень і становлять близько 5 мільйонів.

Івано-Франківськ

Доволі скромні статки у мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Він декларує квартиру, автівку і півмільйона гривень сімейного доходу. На банківському рахунку Марцінківа зберігається понад чверть мільйона гривень і 7 тисяч доларів.

Хмельницький

Другий за скромністю - мер Хмельницького Олександр Симчишин. У нього є будинок, квартира, земельна ділянка і автівка. Доходи чиновника за рік склали понад 700 тисяч гривень.

Кропивницький

Водночас мер Кропивницького Андрій Райкович має два житлових будинки на 800 квадратів, 16 ділянок і землі водного фонду у 12 тисяч квадратних метрів. Річні статки Райковича становлять понад 30 мільйонів гривень.

Ужгород

А Ужгородський мер Богдан Андріїв задекларував ділянок на 23 тисячі квадратних метрів, дві автівки і квартири, будинок у 180 квадратів, три будівлі, нежитлове приміщення і магазин. Доходи Андріїва за рік скоротилися на рекордні 33 мільйони гривень і становлять 10 мільйонів.