RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗМІ пояснили, як поширився фейк про призначення до КМДА Олексія Чернишова

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов міг сам ініціювати поширення, а потім і викриття інформації про призначення своєї кандидатури на пост керівника Київської міської держадміністрації замість Віталія Кличка.

Про це пише видання Коментарі.

За однією з версій, таким чином Чернишов вирішив привернути до себе увагу, оскільки в Офісі ігнорують запити Чернишова та його бізнес-партнерів з групи "Приват" (називають комерційного директора студії "95 квартал" Тимура Міндіча) про призначення міністра прем'єром після можливої відставки Шмигаля і Кабміну на початку вересня.

"Не дивлячись на те, що в кожному комплементарному інтерв'ю Чернишов методично відповідає на прямі і завуальовані питання про свої прем'єрські амбіції (тим самим їх підтверджуючи), темні сторінки його біографії, опубліковані в ЗМІ, можуть прирівняти шанси зайняти головний пост в уряді до нуля. А найдорожче в світі австрійське громадянство, наявність якого міністр так жодного разу виразно і не спростував, хоча і не підтвердив, може стати проблемою для міжнародних відносин", - йдеться в матеріалі.

Саме тому не виключено, що Чернишов міг так передати сигнал про свою готовність очолити Київ.

Друга версія - викриття фейкової інформації може зіграти Чернишову "на руку".

"Тепер в своєму оточенні він може просувати тезу про те, що його "зберігають" для більш масштабних завдань - прем'єрських. Цю версію підтверджує швидке спростування з боку самого глави Мінрегіону... Раніше піарники Чернишова вже намагалися переконати громадськість, що він гідний головного крісла в Кабміні... Наводилися аргументи того, що Чернишов нібито налагоджує "мости" між Офісом президента і Рінатом Ахметовим", - зазначають журналісти.

Третя версія появи фейкової інформації - гра на випередження і відволікання уваги від участі міністра в харківських виборах, про що писали ЗМІ, а також від можливих зв'язків з Володимиром Дідухом, який фігурував в списках підсанкційних контрабандистів. Згадувалося і про зв'язки глави Мінрегіону з нардепом від ОПЗЖ Олександром Фельдманом.

Четвертий варіант появи новин може бути пов'язаний з альтернативним майданчиком для спілкування з регіональними елітами, який створюють у Мінрегіоні на противагу Асоціації міст України, очолюваної Кличком. До Конгресу місцевих і регіональних влад Чернишов може "заманювати" місцевих лідерів Державним фондом регіонального розвитку, обсяги якого розширюють в кілька разів в найближчі роки.