RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд відмовив важко пораненому "кіборгу" у позові проти Росії

Боєць АТО Олег Литвиненко, який був поранений під час захисту Донецького аеропорту, отримав відмову в суді за позовом у встановленні юридичного факту отримання важкого поранення внаслідок збройної агресії Росії.

Про це повідомляє в Facebook лідер правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко.

"У п'ятницю, 27 жовтня, суддя Ковпаківського районного суду Сумської області Галина Королева відмовила Олегу Литвиненку, який захищав Україну в боях в зоні Донецького аеропорту, у встановленні юридичного факту отримання важкого поранення при виконанні обов'язку військової служби внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни", - повідомляє правозахисник.

При цьому він зазначає, що під час засідання суддя вела себе вкрай агресивно і займалася підміною понять.

Далі Сенченко наводить інформацію про спірні факти в трудовій біографії судді Королевої.

"У травні 2015 року вона була на кілька місяців відсторонена за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (неправосудне рішення), що виразилося в прийнятті 27 - 28 грудня 2014 року замовного рішення проти майданівців, але зусиллями покровителів знову "повернулася у строй". Розслідування ж злочину, як водиться, переведено в уповільнений режим", - пише він.

За словами правозахисника, за суддею також числиться смертельна ДТП та історія з хабарем, які сталися під час її роботи в Охтирському суді.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі повідомили про дивний вирок суду українському військовому, який воював на Донбасі.