RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Справа українського прикордонника Колмогорова: волонтер вказав на дивні моменти

У справі старшого солдата прикордонної служби Сергія Колмогорова, якого засудили до 13 років тюрми за вбивство при виконанні службових обов'язків, існує маса дивних моментів, які лише заплутують розслідування.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з учасників розмови з Луценком, голова благодійного фонду “Мир і Ко“, екс-учасник АТО Мирослав Гай.

За його словами прикордонники у 2014 році під час активних бойових дій на Донбасі отримали інформацію, що біля Маріуполя знаходиться авто, яке блимає фарами в бік моря.

Група Колмогорова вирушила на перевірку, але при появі прикордонників водій спробував втекти і кілька разів ігнорував вимоги зупинитися.

"Але водій знову проігнорував заклики прикордонників зупинитися. Як він потім пояснював у своїх показаннях – через те, що в салоні машини грала музика, він нічого не чув. Хоча тут теж є дивний момент. Водій також говорив, що злякався військових, які бігли до нього з берега. Трохи дивно, що він тікав від військових з гучною музикою в салоні, правда?" – зазначив волонтер.

В результаті стрілянини загинула жінка, яка знаходилася в автомобілі.

"Звичайно, Колмогоров не міг знати, хто знаходиться в машині. Він цього просто не бачив. Він не стріляв по водієві однозначно - цілився в колеса з боку пасажирського сидіння. Але, незважаючи на це, інкримінували Колмогорову умисне вбивство. Хоча, наскільки я знаю, прикордонники, коли автомобіль зупинився, відразу надали допомогу, викликали швидку і міліцію", - розповів Гай.

З групи прикордонників стріляв не тільки Колмогоров, але він виявився єдиним, кого притягли до відповідальності.

"Хоча насправді до того, як проводилося слідство, виникає багато питань. І за зібраними доказами, і за схемою руху автомобіля, і за результатами балістики. Питання є і до того, що кулі не знайшли, і до вилучення гільз... Дуже багато питань. І всі вони озвучені захистом у суді", - резюмував Гай.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Військових в Україні судять за звинуваченнями з Донецька: про гучний вирок прикордоннику.