RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про майбутню перемогу, яка зачепить і Росію

Створення незалежного Вищого антикорупційного суду в Україні стане поштовхом для виникнення аналогічних судових інститутів в інших країнах, в тому числі і в Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з авторів відповідного законопроекту Георгій Вашадзе.

"Якщо нам вдасться створити такий суд (без можливості впливу на нього Адміністрації Президента та інших державних інститутів, - прим. ред.), то це буде безпрецедентною перемогою в усьому світі. Я думаю, що це хороша практика, в тому числі для Грузії, Молдови, тим більше для Росії (без Путіна, звичайно). Це якірна реформа, так само, як і НАБУ. Тому що ті принципи, які ми впроваджуємо, фактично поміняють підхід тієї ж самої Венеціанської комісії або Ради Європи, які дуже консервативно і старомодно підходили до реформ судових систем або правоохоронних органів. Вони повинні переглянути моделі, які пропонують нашим країнам. Я думаю, що після створення антикорупційного суду почнеться абсолютно нова хвиля судових реформ в інших країнах. Думаю, це історична реформа, яку ми реально створюємо в Україні", - сказав він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Ми створимо хорошу практику для Росії без Путіна - автор важливого закону про переговори з МВФ і новому суді.