RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Етапування в'язня Кремля Сущенка: юрист зазначив небезпечний момент

Етапування українського журналіста Романа Сущенка, незаконно утримуваного в Росії, з відсутністю будь-якого зв'язку може затягнутися на місяць.

Про це заявив громадський захисник політв'язня, юрист Марк Фейгін, передає Гордон.

"Найскладніше Сущенку буде на етапі - його повністю ізолюють. Людина, по суті, зникне на термін від 10 днів до місяця. Тут він хоча б може щось розповісти адвокату, а на етапі такої можливості не буде. Відмова мені в допуску до Сущенка - симптоматична. Своїх цілей вони будуть домагатися, коли Роман виявиться ізольованим. І це серйозна проблема. Що стосується адвоката, то формально пропустити його повинні. Але як буде на ділі - загадка", - уточнює він.

На даний момент відвідування Сущенка знаходиться під великим питанням.

"У понеділок закінчується термін, коли Сущенка повинні етапувати. Тобто мова йде про останню зустріч перед етапуванням. Зараз я написав заяву на ім'я начальника СІЗО. Він може розглянути його негайно і до кінця дня пустити мене до Сущенка, а може відкласти на тиждень, коли Романа вже етапують. На даний момент до нього не пускають ні мене, ні українського консула", - говорить Фейгін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, чому обміняти Сущенка буде легше, ніж українського режисера Олега Сенцова.