RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Суд відпустив Ляшка: названо нардепів, які взяли його на поруки

Екс-народного депутата Олега Ляшка, відпустили на поруки народних депутатів Михайла Волинця ("Батьківщина") і Вікторії Сюмар ("Європейська солідарність").

Про це можна судити з онлайнтрансляціі із залу суду, що опубліковано на YouTube.

"Політично мотивований процес ... Влада відкрила шлюзи, віддає енергетичний ринок України Росії. Фактично це ослаблення нацбезпеки, зрада націнтересів... Герус є диверсантом, ворогом і агентом Росії", - завив Ляшко перед тим, як суд виніс рішення щодо нього.

У мережі не втримались від коментарів з приводу рішення суду.

Відзначимо, що спочатку, Ляшка на поруки хотіли взяти троє нардепів - Михайло Волинець, Вікторія Сюмар та Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, що 6 листопада в залі офіційних делегацій VIP-терміналу аеропорту "Бориспіль" відбулася бійка між Ляшком і нардепом Андрієм Герусом, відеозапис якої було викладено на сторінці лідера "Радикальної партії" в Facebook.

Зокрема, Ляшко звинуватив Геруса в лобіюванні російських інтересів в зв'язку з тим, що Верховна рада дозволила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії. Сам Герус назвав інцидент провокацією.

18 листопада Бориспільська місцева прокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату Олегу Ляшку за бійку з чинним парламентарієм Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль" і направила до суду клопотання про обрання екс-депутату запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожувало позбавлення волі від чотирьох до семи років. 19 листопада суд виніс рішення про взяття Ляшка на поруки зазначеними депутатами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував дії прокуратури по Ляшку.