RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Мера-сепаратиста на Донбасі відправили додому: подробиці судового рішення

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт мера Світлодарська Анатолія Брехунця, підозрюваного в посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Українську правду".

"За клопотанням прокуратури Донецької області Світлодарському міському голові, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, Краматорським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Відзначають, що в травні 2014 року мер Світлодарська вніс до порядку денного сесії і в подальшому позитивно проголосував за питання про надання приміщення читальних залів міської бібліотеки для проведення незаконного референдуму про суверенність так званої ДНР. Через це йому повідомили про підозру.

На сайті Світлодарської міськради зазначено, що з 2010 року міським головою Світлодарська є Анатолій Брехунець. Згідно з електронними деклараціями на сайті НАПКА, Брехунець займав цю посаду ще й в 2019 році.

Як раніше повідомляв "Апостроф", колишній "мер" окупованої Горлівки Едуард Матюха виявився розвідником ГУР Міноборони України і повернувся на підконтрольну Україні територію.