RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Такого ще не було ніколи: як "слуги народу" хочуть перетворити країну в лайт-варіант Білорусі

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко заявив, що українська влада і монобільшість у Верховній Раді намагаються перетворити демократію в Україні на бутафорію і повністю монополізувати владні інститути, що виключає наявінсть альтернативної думки і порушує основний принцип демократії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Суддя КСУ прокоментував скандал навколо суду і президентські законопроекти про внесення змін до Конституції.

"Слуги" хотіли перетворити формальну демократію в лайт варіант Білорусі: коли є монобільшість, яка ухвалює все, що завгодно, коли заблоковані практично всі ресурси для подачі альтернативної думки та, найстрашніше - це претензія на істину, яка присутня у "слуг" . Це при тому, що істина там і не ночувала. Істина здобувається не в Трускавці (мається на увазі тренінг для новообраних народних депутатів "Слуг народу", який проводився з 29 липня по 4 серпня 2019 року в Трускавці - "Апостроф"). Істина здобувається зовсім іншими методами", - наголосив Сліденко.

За словами судді, в Україні і надалі намагаються переформатувати владу під моновладу.

"Це практично повна аналогія з "Важко бути богом" братів Стругацьких. Тотальна сірість та убогість, якої ніколи не було в Україні. Всяке бувало. Були бандити, кого тільки не було, але такої убогості не було ніколи. І ця убогість, в принципі, довго існувати не може. Ми бачимо, що економіка розвалюється, адже все визначає врешті-решт саме економіка. У тому числі і право, і існування бюджетів КСУ, НАБУ, ВРУ та інше. Це не мої слова і це не гасла, це факти. Але на заміну цій убогості прийде інше - вже переформатована під монобільшість. І цього я вже по-справжньому боюся. Воно не стільки страшне, скільки смішне. Страх полягає тільки в тому, що це, вибачте, мавпа з гранатою", - зазначив Сліденко.

Більше про конфлікт між органами влади та КСУ читайте в матеріалі "Апострофа": "Слуги народу" - убогий конгломерат людей, яких доля винесла вгору - суддя про скандал навколо КСУ".