RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Глава ХОГА Светличная выступила на важном международном форуме в Италии

Голова ХОДА Юлія Світлична виступила з доповіддю на Партнерському форумі IDLO "Верховенство права в бурхливі часи".

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Захід, організований Міжнародною організацією правового розвитку, проходить 20 і 21 листопада в Міністерстві закордонних справ і міжнародного співробітництва в Римі, тут представлені понад 50 країн світу, глава Харківської ОДА Юлія Світлична отримала запрошення представляти Україну.

"З міжнародною організацією IDLO, яка має статус спостерігача при Генеральній Асамблеї ООН, Україну пов'язує важливе співробітництво, - підкреслила Юлія Світлична - Prozorro, антикорупційне законодавство і створення Вищого антикорупційного суду, система прозорих електронних реєстрів, центри адміністративних послуг - у всіх цих реформах є частка участі IDLO. у Харківській області - особливі відносини з IDLO. Тому на форумі, в якому беруть участь понад 50 країн світу, у нас статус special guest. Чіткий сигнал довіри, позитивна оцінки нашої співпраці і готовність до подальшої роботи ", - написала вона.

У своєму виступі керівник області зазначила, що разом з IDLO Харківська область реалізує три основні напрями. Це реформи публічних фінансів, публічних послуг та публічного управління.

"Саме в рамках цієї співпраці Харківська область виступила одним з пілотних регіонів для нової системи державних закупівель ProZorro. Ця система визнана кращою в світі. За 2 роки вона дозволила Україні заощадити на державні закупівлі $ 2,5 млрд, і зараз Світовий банк рекомендує її для впровадження урядам інших держав ", - сказала Юлія Світлична.

Директор ІDLO в Україні Леван Дучідзе раніше підкреслив, що у організації є позитивний досвід співпраці з Харківською областю. Зокрема, він відзначив хорошу роботу Регіонального центру надання адміністративних та соціальних послуг.

"Це ще раз доводить, що та ініціатива, яка виходила від керівника області і була підтримана нами, була правильною", - сказав Леван Дучідзе, зазначивши готовність міжнародної організації продовжувати взаємодію саме з харківської областю. "

"Ми позитивно налаштовані на цю співпрацю. Ми вже визначилися, що будемо надавати підтримку в напрямку бізнес-аналізу та організації тренінгів для персоналу. З нашими колегами з USAID ми вивчимо питання з приводу порталу та технічного обладнання. Я думаю, знайдемо можливості, щоб відреагувати на ці запити ", - сказав Леван Дучідзе.

Не залишила без уваги Світлична і нинішню п'яту річницю Революції Гідності, відзначивши її впливна нинішні процеси в суспільстві.