Ватажок ДНР пригрозив вбивством Порошенко

Ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко пригрозив вбивством без суду "особам, винним у військових злочинах проти жителів Донбасу", одним з яких терорист називає президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє сепаратистське агентство ДАН.

"Вони мають бути засуджені і покарані в законному порядку, однак цим можливі методи відплати не обмежуються", — сказав Захарченко в ході "прямої лінії" з мешканцями Херсонської області.

"Ми зараз збираємо матеріали для звинувачення у військових злочинах тих політиків і військових в Україні, які їх вчинили. Хоча ми пам'ятаємо, що є ще "ізраїльський варіант". Тобто, якщо очевидного злочинця неможливо покарати за рішенням суду, то відплата його все одно наздожене, так чи інакше", — заявив ватажок бойовиків.

При цьому Захарченко підкреслив безумовний пріоритет переслідування "військових злочинців" в "судовому порядку". "Знаєте, чим відрізняються нормальні люди від військових злочинців? Тим, що військові злочинці вішають неугодних їм людей на свій розсуд, а нормальні люди — за рішенням суду", — резюмував Захарченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, під час "прямої лінії" з жителями Одеси, Захарченко відповів на питання про можливий замах на Порошенка. Лідер терористів заявив, що не збирається організовувати ліквідацію президента України. "Ми отримаємо військову перемогу і будемо звертатися з Порошенком як з переможеним. Тобто тоді судити його будемо ми", — заявив Захарченко.