RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Коктейль з сепаратизму і пропаганди: в Україні пояснили небезпеку акції "Безсмертний полк" 9 травня

Акція "Безсмертний полк", яка на перший погляд здається невинною, насправді є пропагандистською.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Одним з факторів, який свідчить проти цієї акції, є її російське коріння і те, що вона існує за рахунок федеральних грантів РФ, в тому числі і президентського. Адже Кремль не буде вкладати гроші в культурний проект, якщо тільки він не несе пропагандистської складової.

Чи не свідчить про хороше і список громадських організацій, які просувають ідею проведення "Безсмертного полку" в Україні. Наприклад, цим займається якась "Віра і пам'ять", якої навіть немає в реєстрі громадських організацій Мін'юсту. При цьому на сайті організації закликають підписати петицію "проти гей-пропаганди в Україні", активно критикується декомунізація, даються заголовки з назвами "Одеса - російське місто".

Ще один із сайтів закликає українців 9 травня вийти на марш "Безсмертного полку" і в той же час організовує онлайн-конференцію з колишніми бійцями "Беркута", які втікли до Криму і Росії.

"Загалом, організатори і піарники "Безсмертного полку" пропонують українцям той ще коктейль із сепаратизму, пропагандистських міфів і радянської ностальгії. І все це відбувається прямо зараз, на п'ятому році війни з Росією ", - наголошується в статті.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Три найбільш небезпечних міста: де в Україні може "рвонути" на 9 травня.