RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Росія готується до війни: на Заході назвали ознаки і дали пораду Україні

Росія не вирішуватиме проблеми з Україною дипломатичним шляхом.

Про це повідомляє "Донбас медіа", посилаючись на слова британського експерта Глена Гранта.

"Я не думаю, що в України є проблеми, які ви можете вирішити, не втрачаючи нічого. Люди хочуть, щоб це було дипломатичне вирішення, але Росія не збирається давати вам його. Вона показує це на прикладі Донбасу, Азова, в Криму", - сказав експерт.

Він зазначив, що дипломатичного рішення не буде, якщо Україна, як країна, не стане досить сильною. Тоді Росія зможе зрозуміти, що боротися з Україною - собі дорожче.

"Ви повинні бути сильні як країна в економічному, військовому, моральному, соціальному плані. Ви повинні стати сильніше до такої міри, щоб Росія, а не Україна, волала до миру", - підкреслив Грант.

Також він заявив, що Україна за крок від війни в Азовському морі.

"Якщо Росія побачить можливість отримати що-небудь, вона за це візьметься. В даний момент Україна вибудовує курс не йти в наступ проти Росії, не вступати в сутичку до тих пір поки сама не буде готова до наступальних дій, це стратегія стримування. Але можливості Україна має. Наприклад, взяття під контроль сіл в "сірій зоні". І мені здається, це необхідно робити постійно, якщо випадає така можливість для України. якщо є можливість просуватися вперед - це необхідно робити. Росія планує щось серйозне. Чому я це знаю? Подивіться на все, що вона робить: проводить навчання, витрачає купу грошей, збільшує оборонний бюджет, вилучаючи гроші з освітньої, соціальної сфер, зі сфери охорони здоров'я. Ви не станете цього робити якщо тільки ви не налаштовані серйозно ", - сказав військовий експерт.

Також за його словами, невідомо, чи варто витрачених коштів рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення бази військово-морського флоту в Азовському морі.

"Але політично це означає послати Росії сигнал, дати зрозуміти, що ви серйозно налаштовані. Але ви не дасте Росії зрозуміти, що ви налаштовані серйозно, якщо кораблі будуть просто стояти на базі без дії. Проблема Азовського моря - це проблема, яка стосується не суші , що не узбережжя. Це морська проблема. Це питання вашого домінування в море, в межах своїх морських кордонів ", - поділився своїм баченням ситуації Глен Грант.

Як повідомляв "Апостроф", правозахисник, екс-суддя Міжнародного суду ООН і Надзвичайний і Повноважний Посол України Володимир Василенко розповів, що зміцнення обороноздатності і реальна боротьба влади з корупцією і ворожою агентурою - це ті кроки, які допоможуть Україні перемогти у війні. А за словами волонтера Геннадія Дузенко, військовий конфлікт України з Росією на Донбасі може тривати десятиліттями. До того ж корупція в збройних силах України шкодить національній безпеці, а росіяни роками впливали на Міністерство оборони України через лояльних чиновників.