RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Хочуть суміш Ісуса і Наполеона: відомий письменник жорстко висловився про українців

Український письменник Лесь Подерев'янський розповів, яким українці хочуть бачити президента країни.

Про це повідомляє видання "Цензор.нет", посилаючись на слова поета.

"Вони (виборці - ред.) Хочуть, щоб Президент був справедливий, як Ісус Христос, красивий, як Ален Делон, бідний, як Робін Гуд (всім все роздавав, бо багатих не люблять) і талановитий, як Наполеон. Але такого не буває! Ніхто так не може. Тим більше - політики, це досить наволочна професія", - заявив Подерев'янський.

Журналіст також підтвердив слова письменника і уточнив, що в Україні в президенти йдуть або за грошима, або за владою, або за тим й іншим.

"Так, тим більше, зараз. І ось вони такого хочуть - але не можуть зрозуміти, що такого не буде. І тут є певна небезпека. Тому що українці, вони - чемпіони за циклічним суїциду, який вони постійно роблять. Я весь час кажу: нас ніхто не може перемогті крім нас самих", - заявив письменник.

За його словами, українці це доводили протягом всієї своєї історії.

"Ми постійно все прос*рали - при тому, що ситуація цього навіть не припускала. Це ж вся історія така! Якщо так подивитися, то у Богдана під Збражем було 300 тисяч війська. 300 тисяч! У Наполеона не було стільки у вирішальних битвах! Але вони все це благополучно проср*ли. Але ж то було найкраще військо Європи! І все це тривало і в 1918 році, і так далі", - розповів Лесь.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українського письменника Леся Подерев'янського обурив бенефіс шоумена і кандидата в президенти Володимира Зеленського на каналі "1 + 1" за день до виборів. Поет навіть написав вірш, яким охарактеризував ситуацію.