RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Японії несподівано вирішили "перетворити" корів на зебр: фото незвичайного експерименту

Вчені з Японії вирішили перевірити, чи можна допомогти коровам захиститися від укусів комах за допомогою їх "перетворення" на зебр.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Huffpost.

Смугасте забарвлення зебр захищає їх від спеки, але деякі також вважають, що смужки допомагають їм від укусів комах. Японські вчені вирішили перевірити це твердження, перефарбувавши корів в окрас зебр.

Піддослідних тварин розділили на три группи. Першу групу пофарбували в яскраві білі смуги, повністю "перетворивши" тварин в зебр. Корів з другої групи пофарбували в темні смуги, колір яких практично збігався з природним кольором вовни. А корів з третьої групи не фарбували. У такому вигляді все корови вирушили на випас.

За результатами експерименту - корови з першої групи практично не постраждали від укусів.

У той же час, тварин другої групи покусали оводи і інші комахи, а найбільше від укусів постраждали корови з третьої групи.

Вчені планують продовжувати вивчати вплив забарвлення на укуси. І якщо дані підтвердяться, можливо, корів будуть перефарбовувати безпечним барвником, щоб вони не страждали від комах.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в науковому центрі в Японії змогли оживити і протягом місяця підтримувати в "живому" стані тканини мертвого мозку.