RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Екокатастрофа на Шацьких озерах: в поліції зробили заяву

Правоохоронці розслідують факти зловживання службовим становищем чиновників Волині в інтересах третіх осіб, які могли привести до різкого падіння рівня води в Шацьких озерах, в тому числі до катастрофи в одному з найбільших озер України - Світязі.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Відзначають, що посадові особи Держекоінспекції, всупереч вимогам Закону України "Про оцінку впливу на навколишнє середовище", не здійснили оцінки впливу, яке впливає на стан озер незаконна діяльність суб'єктів господарювання.

"Одне з таких підприємств побудувало неподалік штучні водні об'єкти на орендованій території площею 230 га без відповідних на це документів та здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 га", - йдеться в повідомленні.

При цьому Державна екологічна інспекція у Волинській області теж не подала позов до суду для припинення протиправної діяльності підприємства.

Відомості про факт зловживання посадовими особами Держекоінспекції службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 364 КК України), внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв "Апостроф", фотографії озера Світязь на Волині жахнули українців.