RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Катастрофа в Ірані: директор МАУ пояснив, чому літак здійснив фатальний рейс

Інформації про загрозу польотів в Ірані до авіакатастрофи з літаком МАУ 8 січня - не було.

Про це дізнався кореспондент "Апостроф" під час прес-конференції в Борисполі.

Журналісти поставили запитання директору МАУ Євгенію Дихне, чому небо над Іраном не було закрито і рейс взагалі був здійснений.

"Виконання польотів цивільними судами виконується на підставі дозволів двох країн: країни куди виконується політ і під прапором якої летить борт. На момент вильоту з аеропорту" Бориспіль "ніякої інформації про загрозу безпеці не було. На момент вильоту з аеропорту Тегерана ніякої інформації про загрозу безпеці не було. На момент вильоту з аеропорту Тегерана ніякої інформації про загрозу безпеці не було", - відповів він.

За його словами, державні органи України діяли за правилами.

"Достатньої інформацією про те, що в цю зону не можна летіти не було. До нас летіли компанії і після нас. Зараз повітряний простір над Тегераном відкрито. Туди літають всі компанії, які і літали. Була інформація, що обстрілюють американські бази в Іраку. Хто знав куди, що і звідки. Цивільна авіація не має до цього відношення", - зазначив директор.

Також представники ЗМІ поцікавилися, з яких причин виліт рейсу був затриманий.

а рейсі було велика кількість багажу. Командир визначивши злітну масу літака дав команду розвантажити певну кількість багажу з багажника. З цим була пов'язана затримка у вильоті рейсу", - пояснив Дихне.

Він додав і про причини катастрофи з літаком після заяви Ірану про те, що судно збила їхня ракета.

"Те, що Іран заявив, що не підтверджено. Версія можливого теракту продовжує відпрацьовуватися правоохоронними органами", - сказав Дихне.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі гнівно відреагували на слова глави МЗС України Вадима Пристайка, який кажучи про катастрофу українського літака МАУ в Ірані, заявив, що Україна "на щастя" втратила "тільки 11 чоловік".