RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У поїзді "Київ-Москва" виявили підозру на коронавірус: останні подробиці

У російському місті Брянськ з поїзда "Київ-Москва" зняли громадянку Китаю з симптомами респіраторного захворювання.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Громадянка Китаю перетнула український кордон 20 лютого. За даними ДПСУ, під час прикордонного оформлення їй повідомили про обмеження пропуску громадян Китаю суміжною стороною, проте жінка вирішила продовжити свою поїздку.

"Військовослужбовці цікавилися станом її здоров'я, на що отримали відповідь у відсутності його погіршення. За зовнішніми ознаками хворою жінка також не виглядала", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що жінка днями прибула в Україну з Мінська літаком і під час проходження контролю на кордоні, її стан здоров'я занепокоєння не викликав.

Пізніше з'ясувалося, що підозра на коронавірус у китаянки не підтвердилася.

В Мінінфраструктури повідомили, що з числа контактних осіб по вагону в інфекційну лікарню також госпіталізували 5 громадян України (2 чоловіків і 3 жінок). Їх стан нормальний, скарг немає, проводяться лабораторні дослідження.

У відчепленому вагоні знаходяться 6 громадян України, які відмовилися від госпіталізації. Харчування, опалення та санітарні умови у відчепленому вагоні забезпечені. Підтримуються робочі контакти з російською стороною.

Після отримання результатів лабораторних досліджень госпіталізованих пасажирів, буде прийнято рішення про їх подальше прямування і по поверненню вагона, який знаходиться на санітарної стоянці в Брянську.

Як раніше повідомляв "Апостроф", генерали у відставці Ігор Романенко та Микола Маломуж висловилися за посилення контролю на кордоні з Росією і готовність перекрити кордон через загрозу коронавіруса.