RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На який день проявляються симптоми коронавірусу: вчені дали чітку відповідь

Вчені Університету Джона Хопкінса повідомляють, що середній інкубаційний період нового коронавірусу COVID-19 становить трохи більше п'яти днів.

Про це повідомляє ScienceAlert.

Команда Джона Хопкінса вивчила 181 випадок COVID-19 за межами провінції Хубей в Китаї до 24 лютого цього року.

Була створена модель, що демонструє розподіл інкубаційного періоду - часу між інфікуванням і першими явними симптомами.

З'ясувалося, що у менш, ніж у 2,5% заражених симптоми виявляться за 2,2 доби, а передбачуваний середній інкубаційний період - 5,1 доби. У 97,5% інфікованих симптоми проявилися протягом 11,5 днів.

"Грунтуючись на аналізі загальнодоступних даних, рекомендація для моніторингу/карантину протягом 14 днів є розумною. Хоча з цим періодом деякі випадки будуть пропущені в довгостроковій перспективі", - відзначають вчені.

Вони підрахували, що на кожні 10 000 осіб під карантином приблизно у 101 розвинулися симптоми після закінчення 14-денного періоду.

"Поки не буде розроблена вакцина, кращий спосіб боротьби з вірусом - зберігати спокій, мити руки (протягом 20 секунд!), А якщо відчули себе погано - залишайтеся вдома", - йдеться в дослідженні.

Тим часом газета The Straits Times повідомляє, що вчені з Сінгапуру виявили нові симптоми захворювання, що викликається коронавірусом, які можуть створювати помилкову картину про наявність у пацієнта лихоманки денге.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Італії ввели жорсткі заходи через поширення смертельного корнавірусу.