RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Головний удар буде з-за кордону: що загрожує Україні через пандемію коронавірусу

Експерти розповіли чим загрожує Україні пандемія коронавірусу і які наслідки чекають країну найближчим часом через карантин.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Набагато важливіше зараз - як сильно по нас вдарять зовнішні чинники, а не те, що ми самі заборонимо. Зовнішні наслідки нівелюють всі внутрішні", - сказав інвестиційний банкір і фінансовий аналітик Сергій Фурса.

За його словами, втрати від карантину будуть, але якими - прогнозувати зараз вкрай складно.

Цю точку зору поділяють і інші експерти.

"Якщо говорити про прямі втрати - скорочення виручки ресторанів, перевізників, організаторів заходів, то вони складуть близько 20 мільярдів гривень протягом одного кварталу (якщо обмежувальні заходи будуть продовжені на такий період). Але прямі втрати не такі страшні, страшніші - непрямі втрати, пов'язані з падінням світової економіки", - сказав експерт інституту GROWFORD Олексій Кущ.

За словами директора економічних програм аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Анатолія Амеліна, за підсумками 2020 року ВВП України може скоротитися на 1-1,5% (для порівняння, в 2019 році ВВП, за попередніми даними, виріс на 3,2-3 , 3%, а в держбюджеті-2020 зростання ВВП закладено на рівні 3,7% - "Апостроф").

"Але, якщо уряд представить ефективний план дій, ми зможемо пройти цю кризу не так болісно, як якщо б пустили все на самоплив", - сказав експерт виданню.

Повний текст матеріалу "Апострофа" читайте тут: Економіка на карантині: скільки втратить Україна через коронавірус.