RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

В яких областях України найбільше порушують режим ізоляції: опубліковано карту

В уряді створили карту, яка показує недотримання правил самоізоляції громадянами, що повернулися з-за кордону.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це написав у Facebook віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"За допомогою аналізу великого обсягу даних були визначені населені пункти, в яких живуть люди, що повернулися з-за кордону і менше дотримуються карантину ... Помаранчевий - 50-200 людей не дотримувалися карантину. Червоний - понад 200", - пояснив він.

Федоров розповів про те, як створювалася ця карта.

"Мінціфри отримує від операторів мобільного зв'язку Big Data про більш ніж півмільйона людей. Це абоненти, які повернулися в Україну звідти, де є епідемія, починаючи з 17 березня. На основі цих даних створюється карта, якою можуть користуватися РНБО і МОЗ", - зазначив чиновник .

Він підкреслив, що дані, що одержані від мобільних операторів, не містять ніякої персональної інформації про абонентів, тобто ніякий конкретний одержувач відстежується.

"Виходить тільки інформація про кількість осіб у населеному пункті, що повернулися з-за кордону; про країну і канал повернення; про кількість осіб, що не дотримуються карантину; про сумарну кількість інших людей, з якими контактували порушники", - написав Федоров.

За його словами, держава буде використовувати карту для оцінки рівня дотримання карантину особами, що мають високий ризик бути носіями COVID-19 в різних містах, для оптимізації розміщення ресурсів в тих регіонах, де погано дотримуються самоізоляції, а також для планування заходів з безпеки і захисту здоров'я.

"Управлінські рішення у 21-му столітті потрібно приймати на основі даних", - зазначив Федоров.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили позитивні результати тестів у пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Це може свідчити про те, що вірус здатний реактивуватися.