RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Крим "помирає" без води: названо головні причини грандіозного провалу окупантів

Спроби окупаційної влади Криму забезпечити достатнє постачання водою анексованого Росією півострова за допомогою опріснення морської води провалилися через технічні причини.

Про це повідомив в коментарі "Апострофу" експерт з тимчасово окупованих територій Інституту чорноморських стратегічних досліджень Юрій Смілянський.

За його словами, можливості забезпечити кримчан питною водою для окупаційної "влади" недоступні через об'єктивні технічні труднощі.

"Проекти опріснення морської води провалилися, тому що на це потрібно багато електрики. Для того щоб забезпечити жителів півострова водою з розрахунку 16 літрів на людину на добу (це мінімальний показник) в Криму потрібно побудувати близько десяти атомних електростанцій, рівних за потужністю Запорізькій АЕС. Таких можливостей у окупантів просто немає ", - зазначив експерт.

Подача води з території Краснодарського краю, як це планувалося раніше, також неможлива, оскільки цей регіон сам страждає від нестачі води.

Детальніше про ситуацію із забезпеченням водою в Криму і як окупаційні "влади" намагаються вирішити проблему читайте в матеріалі "Апострофа": Води немає, але ви тримайтеся: посуха в Криму перетворюється на реальну загрозу для окупантів.