RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні хочуть ввести вакцинацію дітей від пневмококової інфекції: чим вона небезпечна

Міністерство охорони здоров'я планує додати до Національного календаря щеплень вакцинацію від пневмококової інфекції.

Як повідомляє "Укрінформ", про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"У червні Національна технічна група з імунопрофілактики рекомендувала МОЗ включити в Національний календар щеплень вакцину проти пневмококової інфекції. 31 липня 2020 оперативний штаб МОЗ з протидії вакцинокерованих інфекцій, розглянув вказану пропозицію, а також звернення Глобального вакцинного альянсу в Україні про те, що вона може отримати вакцину проти пневмококової інфекції за спеціальною ціною і також рекомендував підтримати позицію Національної технічної групи експертів і включити в Національний календар щеплень з 2022 року вакцину проти пневмококової інфекції ", - сказав Ляшко.

За його словами, вакцинація буде включати три щеплення: перші дві - в перший рік життя, третя - в другий рік життя.

За словами Ляшка, МОЗ проводитиме переговори з Міністерством фінансів для того, щоб включити до держбюджету 2020 кошти для закупівлі вакцини, яка буде включена в Національний календар щеплень. Початок вакцинації планується з січня 2022 року.

За даними Центру громадського здоров'я України, пневмококова інфекція - одна з основних причин смертності серед дітей до 5 років. Згідно з оцінками ВООЗ, щорічно в світі реєструється 1,6 млн летальних випадків внаслідок пневмококових захворювань, близько 50% з них - серед дітей до 5 років.

Пневмококковая інфекція передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом і є причиною таких небезпечних захворювань, як менінгіт, бактеріємія і сепсис.

Захиститися від захворювання можна отримавши дозу відповідної вакцини. Щепитися можливо в будь-якому віці, особливо уразливі діти, що знаходяться в закритих колективах, та особи похилого віку.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні може початися епідемія кору і дифтерії, під загрозою опиняться не тільки діти, а й доросле населення.