RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Рівному російський диверсант намагався підірвати стратегічний об'єкт: фото і відео

У суботу, 12 вересня, в Рівному співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали завербованого ФСБ Російської Федерації диверсанта, який закладав вибухівку біля одного з об'єктів "Рівнеоблводоканалу". Пошкодження водозабору могло залишити без води півміста.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на інформацію, опубліковану на сайті СБУ.

Як сказано в повідомленні, вибух на Горбаківсько-Гориньградському водозаборі намагався влаштувати житель Одеської області, який в травні 2020 роки сам встановив контакт з кадровим співробітником ФСБ РФ.

"За завданням куратора спочатку він передавав спецслужбі країни-агресора інформацію про один з військових об'єктів Одеської області. Також зловмисник запропонував представникам ворожої спецслужби свої послуги в скоєнні вбивств українських військових, задіяних в операції Об'єднаних сил. У вересні 2020 агент ФСБ отримав нове завдання від кураторів : здійснити диверсію на одному з об'єктів "Рівнеоблводоканал", - ознайомили з подробицями справи в СБУ.

Контррозвідники затримали зловмисника безпосередньо після закладення вибухового пристрою.

"Вчинення диверсійного акту на об'єкті критичної інфраструктури могло б привести до тривалого припинення водопостачання майже 50% побутових і промислових споживачів Рівне та інших районів області", - уточнили в СБУ.

Затриманому громадянину готують підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", у Київській області затримали організатора стрілянини в місті Українка Обухівського району, яка сталася 2 вересня біля кафе на місцевому пляжі. Ним виявився 32-річний громадянин Російської Федерації, який вже мав проблеми з законом.