RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Лукашенко, Путін, Трамп і фекальний ніж: хто і за що став лауреатом Шнобелівської премії 2020

У 2020 році лауреатів Шнобелівської премії за наукові дослідження з сумнівною цінністю вибирали в онлайн-форматі. Традиційно їх список увійшло багато відомих особистостей, але в цей раз туди також потрапили президент Білорусі Олександр Лукашенко, президент РФ Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп.

Як повідомляє BBC, крім них премію отримали і лідери інших країн.

"Нагорода в області медичної освіти присуджена лідерам Бразилії, Великобританії, Індії, Мексики, Білорусі, США, Туреччини, Росії, і Туркменістану за використання пандемії коронавірусу для того, щоб навчити світ тому, що політики можуть сильніше впливати на життя і смерть, ніж вчені і лікарі", - сказав засновник премії Марк Абрахамс.

Серед інших лауреатів варто відзначити Стефана Ребера, який змусив крокодила дихати гелієм. Також нагороду вручили російським вченим, які вивчали питання про те, що відбувається з формою живого дощового черв'яка при вібраціях з високою частотою.

Але самим дурним відкриттям можна по праву вважати дослідження про те, що ножі, виготовлені з заморожених людських фекалій, погано працюють.

Шнобелівська премія щороку вручається за найбезглуздіші дослідження або досягнення в різних напрямках.

Нагадаємо, що з лауреатами минулого року можна ознайомитися за посиланням.