Техогляд авто в Україні потрібен, але не зараз: експерт назвав ризики

Зараз в Україні неможливо відродити такий техогляд, який буде не тільки збирати гроші, а й допомагатиме слідкувати за якістю автомобілів.

Про це заявив головний редактор сайту dtp.kiev.ua Владислав Антонов в ефірі Апостроф Live.

"Безумовно, техогляд – це добре, але не зараз в Україні. Ми всі прекрасно пам’ятаємо, як на кузов "Запорожця" отримували техогляд нормальний, що він може їздити, і всі над цим сміялися. Тобто, з одного боку, звичайно, автівка – це механічний засіб, який завжди ламається, в якому завжди щось буде не так. Навіть коли авто сходить з конвеєра, надходить до салону, багато машин ідуть з дефектами. В автомобілі завжди є, що лагодити, контролювати, обслуговувати", - зазначив Антонов.

На його думку, повернення технічного огляду – це спроба заробити гроші на великій кількості автомобілів, які є в Україні. Однак найближчим часом відродити якісний техогляд в Україні не вдасться.

"З іншого боку, наскільки це буде контролюватися ефективніше зі сторони держави? Це буде все одно, що за ГБО, наприклад, підвищили ставку за оформлення до трьох тисяч гривень, хоча вона раніше була символічною. Приблизно те ж саме буде і з автотранспортом. Зараз люди, які при владі, дивляться, що є дуже багато автівок. Як ще можна зібрати гроші з них, окрім палива, податків і так далі? Можна, звичайно, запустити, відродити технічний огляд. І я не вірю, що зараз в Україні або в найближчі роки вдасться відновити такий техогляд, який буде не тільки заробляти гроші певним людям, а і допомагати слідкувати за якістю автомобіля", - резюмував Антонов.