RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Скільки українців сідають п'яними за кермо і не пристібаються: названо шокуючі цифри

За час незалежності в Україні в ДТП загинули понад 170 тисяч осіб, ще понад мільйон отримали травми. Більше половини українців (54%) не користуються ременями безпеки, а багато водіїв ще й вживають алкоголь.

Національне дослідження в даній області було проведено в рамках затвердженого ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я) поетапного підходу до епіднагляду (STEPS).

У ньому розглядалися не тільки хвороби, але і ризики травмуватися або померти від аварій.

За результатами дослідження, в Україні майже три чверті (71,3%) населення користувалися автомобілем протягом останніх 30 днів як водій або пасажир. Більше половини (54%) серед респондентів, які користувалися автомобілем протягом останніх 30 днів, не завжди використовували ремінь безпеки.

У той же час, 4,2% українців повідомили, що за останні 30 днів були пасажиром водія, який вживав два і більше алкогольних напоїв. Майже кожен десятий чоловік (9,5%) в сільській місцевості заявляв, що їздив в транспортному засобі протягом останніх 30 днів з водієм, який випивав два і більше алкогольних напоїв.

Як повідомляв "Апостроф", на території столичного аеропорту "Бориспіль" патрульні звернули увагу на водія Skoda Fabia, який порушував правила дорожнього руху. Як виявилося, ступінь його сп'яніння в 30 разів перевищувала допустиму норму.