RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Справа київського догхантера Святогора: що вирішив апеляційний суд

У понеділок, 29 листопада, апеляційний суд столиці не змінив рішення суду першої інстанції, виправдав Олексія Святогора, підозрюваного в жорстокому поводженні з тваринами.

Про це повідомляє Суспільне.

"Сторона звинувачення була на боці активістів, які постраждали в даному кримінальному провадженні, проте сьогодні Київський апеляційний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції", - повідомила представник Київської міської прокуратури Надія Максимець.

За її словами, деталізувати з яких підстав виходив суд поки що неможливо, але після ознайомлення з текстом вироку прокуратурою буде вирішено питання його оскарження.

Довідка

8 червня 2018 року столична поліція затримала Святогора. Він відомий як жорстокий вбивця бродячих тварин, на його рахунку понад 500 вбивств. Проте догхантера було затримано не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.

Вже 11 червня 2018 року Шевченківський райсуд обрав Святогору запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави строком до 7 липня включно.

Наприкінці червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив Святогору запобіжний захід за утримання під вартою на домашній арешт.

17 серпня 2018 року справу стосовно Святогора направили до суду.

Раніше "Апостроф" писав, що на відомого догхантера Олексія Святогора напали та побили у Києві.