RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Різанина на Сумщині: російські нацисти зізналися, де масово вбивали мирних жителів

У Міністерстві оборони Росії заявили про масові вбивства мирних жителів населених пунктів під Сумами, які були окуповані російськими військами. Росіяни знову намагаються перекласти вину за насильство на українців, що, мовляв, ті підготували чергову "провокацію", а Британія та Франція збираються покривати це.

Про це йдеться в офіційному повідомленні російського відомства у Telegram.

Примітно, що у Міноборони добре знають населені пункти, де відбувались катування мирного населення: село Нижня Сироватка та місто Середина-Буда. Стверджують, що саме там готують "постановку".

"Київ під керівництвом спецслужб Британії готує нові постановочні провокації для звинувачення ЗС РФ у жорстокому ставленні до населення України. У населеному пункті Нижня Сироватка під Сумами в один із підвалів житлових будинків стягуються тіла, які будуть представлені як нібито чергові жертви Російської армії. За задумом "британських режисерів", підрозділи російських військ під час відходу нібито масово вбивали мирних жителів і знущалися з них. До міста Середина-Буда, яке раніше було під контролем російських військ, запрошено для зйомки представників українських та західних ЗМІ. Для приховування провокації в місті запроваджено комендантську годину, а з місць безпосереднього проведення зйомок місцеве населення примусово виселено", - запевняють у Міноборони РФ.

У відомстві стурбовані, що на російську армію, яка вторглась в Україну, "перекладуть" відповідальність за звірства.

"Група французьких військових та жандармів спробує приховати злочини Києва щодо ДНР та ЛНР, а також сфабрикувати звинувачення на адресу ЗС РФ. В Україні працює мережа іноземних фахівців із інформаційно-психологічного впливу на населення", - додають у Міноборони.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Росії також цинічно відреклося від вбивств місцевих жителів в окупованій російською армією Бучі Київської області. Всі фото та відеодокази злочинів росіян назвали "провокацією".