RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В ОП розповіли як пришвидшити ввезення гумвантажів

Іноземці та громадяни України, які не користуються електронними сервісами "електронний підпис", BankID, MobileID, для ввезення гуманітарного вантажу відтепер можуть заповнити митну Е-декларацію.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Це можна зробити заздалегідь з будь-якої країни світу, скориставшись спеціальним сервісом.

“Сервіс митна Е-декларація для гуманітарних вантажів пришвидшить ввезення вантажу на територію України та посприяє зменшенню черг у митних пунктах”, - сказав Тимошенко.

За його словами, всі анкети відразу потрапляють до бази даних Державної митної служби України та дублюються декларанту на електронну пошту. Після отримання декларації її потрібно видрукувати та підписати, а під час проходження українського кордону передати представнику митниці.

Заступник керівника ОП також пояснив, що громадяни України, які користуються електронними сервісами "електронний підпис", BankID, MobileID, можуть оформити митну Е-декларацію гуманітарного вантажу через Єдине вікно Держмитслужби.

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомив, що для спрощення процесу оформлення гуманітарної допомоги Україні створили спеціальну платформу Help.gov.ua, де можна дізнатись, як придбати, відправити і кому адресувати гуманітарний вантаж та що саме потрібно країні зараз.