RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Ворогу стає все важче через успішні дії ЗСУ: зведення Генштабу на вечір 5 липня

Україна 132-ту добу веде героїчну боротьбу з російськими окупантами, а противник продовжує завдавати ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Незважаючи на це, підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань за певними напрямками. Противнику все важче поповнювати підрозділи, які зазнають втрат внаслідок ведення війни на території України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 5 липня.

На Харківському напрямку рашисти ведуть оборону на зайнятих раніше позиціях - вони активно застосовують танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію. Під обстрілами опинилися райони населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Російські Тишки, Циркуни, Кутузівка, Базалівка, Пришиб, Шевелівка та Протопопівка – рашисти вели наступ у районі Соснівки, але відійшли на колишні позиції. Водночас ворог завдав авіаудару по Харкову.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосередив на взятті під контроль дороги Бахмут – Лисичанськ та спробах опанувати населений пункт Білогорівка. На Слов'янському напрямку противник обстріляв населені пункти Дібрівне, Долина та Адамівка – у районі Краснопілля Сили оборони України відбили штурм ворога.

На Краматорському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Кривої Луки та Серебрянки. Було завдано ракетно-авіаційного удару поблизу Сіверська.

Бої також ведуться на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованій Ясинуватій снаряди потрапили в казарми російських військових.