Щоб отримати великий урожай стиглих соковитих солодких кавунів, їх не обов'язково потрібно удобрювати хімічними речовинами, іноді можна обійтися народними методами.
Про лайфхаки вирощування смачних ягід розповідають "Факти".
Так, у природних умовах процес дозрівання кавунів займає 30 днів з моменту появи зав'язі (у випадку з великоплідними сортами – до 45 днів). У той же час, спекотним і сухим літом формування та зростання проходить помітно швидше.
Для прискорення дозрівання кавунів можна застосувати кілька нехитрих лайфхаків.
- Необхідно перевертати ягоди, щоб дозрівання відбувалося рівномірно, при цьому можна підкладати під бік дошку чи інші матеріали. При цьому головне не пошкодити плодоніжку.
- Якщо замість дошки підкласти під кавун цеглу, дозрівання піде швидше. Справа в тому, що вдень глина нагріватиметься, а вночі віддаватиме тепло.
- Також, рекомендується вчасно прищипувати батоги та вчасно видаляти зайві квіти та плоди. Обриваючи листя, треба пам'ятати, що на одну зав'язь залишають 5-6 аркушів, але так, щоб вони не створювали тінь.
Раніше ми писали, як вибрати смачний та соковитий кавун.