RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як Росія знищує українську енергетику: інфографіка та карта ударів

З початку повномасштабного вторгнення збройними силами РФ вже було здійснено 85 атак на об’єкти електроенергетики України, й переважна більшість із них сталася у жовтні.

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Найбільше ударів по об’єктам критичної інфраструктури нанесено у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4, в м. Києві – 4. Загалом у цьому місяці росіяни 51 раз атакували енергетичні об'єкти.

Читайте також: Залужний показав карту зі схемою масованих ударів по Україні

За словами Андрія Костіна, з наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє громадян води, електрики та тепла. "Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя", - наголосив він, додавши, що такі дії є тероризмом та воєнним злочином.

Генеральний прокурор закликав Організацію Об’єднаних Націй підтримати створення Міжнародного трибуналу для агресора. "Росія та її керівництво мають постати перед судом за злочин агресії, геноциду і воєнні злочини. Мир неможливий, допоки зло не покаране", - зазначив Андрій Костін.

Нагадаємо, що для підтримки стабільної роботи енергосистеми "Укренерго" 24 жовтня запровадило тимчасове обмеження споживання електроенергії у семи областях.