RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як зменшити вогкість у квартирі та уникнути появи плісняви: три лайфхаки

З наближенням зими чимало людей скаржаться на утворення конденсату у домівках. Ця проблема - найпоширеніший вид вогкості, що може призивести до появи плісняви й захворювань мешканців оселі.

Про те, як боротися із вогкістю вдома, розповів провідний інженер Hometree Марк Роланд, передають у НВ.

Часто люди вважають, що початок опалювального сезону вирішить проблему зайвої вогкості вдома, але насправді це не так, оскільки іноді причинами стають погана циркуляція повітря, недостатня вентиляція приміщень, постійне сушіння бізлини в кімнатах тощо.

Читайте також: Допоможуть уникнути плісняви та грибка: прості способи утеплити пластикове вікно

"Одним із найпоширеніших місць, де ви можете зіткнутися з конденсацією, є ванна кімната. При використанні гарячої ванни або душу конденсація викликається гарячою водою, і хоча методи витяжки можуть допомогти, вони не завжди повністю усувають конденсацію. Важливо тримати двері у ванну закритими, щоб вода не потрапила в інші приміщення вашого будинку. Якщо не дуже холодно, ви також повинні відчинити вікно. Це дозволить випустити вологе повітря і запобігатиме накопиченню конденсату на холодних вікнах і стінах", - порадив експерт.

Лайфхаки, як зменшити вогкість в оселі:

  • Обігріти кожну кімнату

За можливості варто обігрівати кожну кімнату квартири чи будинки, щоб зменшити накопичення вологи: холод в одній кімнаті й тепло в іншій призведуть до появи плісняви.

  • Провітрювати кімнати

Вільна циркуляція повітря має важливе значення, тому слід час від часу відчиняти вікна на 10-15 хвилин, аби випустити вологе повітря.

"Включення центрального опалення протягом усієї зими може призвести до утворення конденсату, якщо погана вентиляція. Хоча більшість людей схильні закривати вікна під час увімкненого опалення, це не завжди ідеальне рішення", - додав Роланд.

  • Регулювати температуру обігріву

"Якщо опалення включається дуже сильно, а потім раптово вимикається, ймовірність накопичення вологого повітря вища. Оскільки різкі перепади температури можуть погіршити конденсацію, спробуйте поступово регулювати температуру вашого опалення на пару градусів кожні півгодини", - зазначив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про вісім простих порад, які можуть допомогти вам не замерзнути взимку.